Sfaturi pentru calatorii in interes de serviciu mai placute

Daca ai un job care implica deplasari frecvente, atunci stii cat de istovitoare poate fi o calatorie in interes de afaceri. In continuare, vom prezenta cateva tactici care pot imbunatati experienta unei delegatii.

 

  1. Foloseste o lista cu obiective.

Chiar daca ai obiceiul de a calatori foarte des, tot se poate intampla sa uiti anumite lucruri. Pentru a optimiza performanta este indicat sa pastrezi in agenda o lista cu lucrurile esentiale pe care trebuie sa le iei si una cu lucrurile pe care trebuie sa le faci in timpul calatoriei. Iti poate schimba perspectiva in legatura cu aceasta experienta.

 

  1. Pastreaza intodeauna la tine niste batoane energizante in bagajul de mana.

„In timpul unei intarzieri de 7 ore, automatul din aeroport a ramas fara mancare”, relateaza un antreprenor, „de atunci nu mai plec niciodata fara sa am o rezerva cat de mica la mine”. Daca este iarna sau din anumite cauze exista o serie masiva de intarzieri, este posibil sa ramai fara noroc. Este bine sa fii pregatit in avans pentru astfel de evenimente, iar un baton energizant poate insemna enorm cand ai ramas fara mancare.

 

  1. Noteaza-ti numarul camerei.

Daca ai fost plecat pentru cateva saptamani, poate fi dificil sa iti amintesti daca stai in camera 304, sau daca aceea a fost camera in care ai stat saptamana trecuta. Pentru a evita un drum la receptie, eventual pentru a afla apoi ca esti la hotelul gresit, noteaza-ti toate detaliile referitoare la cazare. In acest mod, vei scuti timp si vei scapa de disconfortul creat de confuzie.

 

  1. Ia o masa buna.

Nu exista ceva mai frustrant decat sa ajungi intr-un oras nou, sa fii infometat si sa nu gasesti un loc bun pentru a lua masa. Exista foarte multe aplicatii care te ajuta sa gasesti un local care serveste mancare buna, de accea ia acest lucru in considerare cu putin timp inainte de a pleca. Daca esti atras de diversitatea culturala din domeniul gastronomic, poti  sa incerci ceva local si vei ramane cu o experienta mult mai bogata din calatoriile tale.

 

Sunt lucruri mici care pot transforma o experienta obositoare si neplacuta in ceva acceptabil, poate chiar placut. Daca inveti sa fii pregatit pentru astfel de situatii neplacute, ele vor scadea in intensitate si nu iti vor mai crea atata neplacere.